Νέα της GR.I.D. :

Κορυφαία αποτελέσματα, ομιλίες υψηλού επιπέδου και θετική ατμόσφαιρα κυριαρχούσαν στις εμπορικές εκθέσεις GMTN στο Duesseldorf

  • Οι εκθέτες αναφέρουν πολυάριθμες επιτυχημένες επιχειρηματικές συμφωνίες - το 78% των επισκεπτών σχεδιάζει συγκεκριμένες επενδύσεις
  • Το κουαρτέτο των εμπορικών εκθέσεων κερδίζει πόντους με 69% διεθνή συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης συμμετοχής από το εξωτερικό (31%)
  • Παγκόσμια θέματα ενεργειακής μετάβασης χαρακτήρισαν τις εμπορικές εκθέσεις GIFA, METEC, THERMPROCESS και NEWCAST

 

Μετά από πέντε γεμάτες ημέρες, οι εμπορικές εκθέσεις GIFA, METEC, THERMPROCESS και NEWCAST ξεπέρασαν σαφώς τις προσδοκίες. 63.300 επισκέπτες από 114 χώρες, εκ των οποίων το 58 % ήταν αρμόδιοι για τη λήψη αποφάσεων, ταξίδεψαν στο Bright World of Metals στο Duesseldorf. Περίπου 2.200 εκθέτες από 56 χώρες παρουσίασαν τη δύναμη της μεταλλουργικής βιομηχανίας και έδωσαν προωθητικά ερεθίσματα με τα μηχανήματα, τις εγκαταστάσεις και τις λύσεις τους. Η βιωσιμότητα και η τεχνητή νοημοσύνη αποτέλεσαν πολυσυζητημένα θέματα στα δώδεκα εκθεσιακά περίπτερα των τεσσάρων κορυφαίων παγκοσμίως εμπορικών εκθέσεων.

 

Οι επενδύσεις, στους δύσκολους καιρούς που επικρατούν για την παγκόσμια οικονομία, οι αυθόρμητα επιτυχημένες επιχειρηματικές συμφωνίες καθώς και η δια ζώσης ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών χαρακτήρισαν τη δυναμική ατμόσφαιρα σε ολόκληρο το χώρο της έκθεσης.

 

Το 78 % των επισκεπτών ανέφερε ότι σχεδιάζει συγκεκριμένες επενδύσεις τα επόμενα δύο χρόνια.

 

«Ιδιαίτερα σε περιόδους βιώσιμων αλλαγών, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε παρόντες εδώ στο Duesseldorf για την άμεση ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς του κλάδου, προκειμένου να επιδείξουμε τη δύναμή μας στο μελλοντικό περιβάλλον της αγοράς. Με τη διεθνή απήχηση και το υψηλής ποιότητας εμπορικό κοινό τους, οι εκθέσεις GIFA, METEC, THERMPROCESS και NEWCAST παρείχαν εξαιρετικές ευκαιρίες για να γίνει αυτό», λέει ο Bernd Jablonowski, Executive Director της Messe Duesseldorf, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των εμπορικών εκθέσεων.

 

Η GIFA, η METEC, η THERMPROCESS και η NEWCAST απέδειξαν και πάλι ακόμη μεγαλύτερη διεθνικότητα όσον αφορά τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες: Το 76% των εκθετών προερχόταν από το εξωτερικό. Για τους επισκέπτες το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 69% με μεγάλο ποσοστό από την Ασία και το εξωτερικό. «Επιτέλους εμπορική έκθεση!"», ήταν μια φράση που ακουγόταν συχνά στα περίπτερα, επειδή μετά από τέσσερα χρόνια η διεθνής κοινότητα είχε τη δυνατότητα να δικτυωθεί και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό υπογράμμισε την πολύ θετική διάθεση στους εκθεσιακούς χώρους.

 

«Η GIFA, η METEC, η THERMPROCESS και η NEWCAST καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη τη διεθνή αγορά», σχολιάζει ο Malte Seifert, Director Messe Duesseldorf. Η ζήτηση για ευρωπαϊκή τεχνολογία μεταλλουργίας και χυτηρίου είναι ιδιαίτερα υψηλή στο εξωτερικό - και ιδιαίτερα στην Ινδία, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στη διεθνή κατάταξη των χωρών: η Ινδία και η αναπτυσσόμενη αγορά της Τουρκίας κατατάσσονται στην πρώτη θέση - ακολουθούμενες από την Ιταλία, την Κίνα και τη Γαλλία. «Αυτή η υψηλή διεθνής συμμετοχή τόσο από την πλευρά των εκθετών όσο και από την πλευρά των επισκεπτών αποτελεί βασική εγγύηση για την επιτυχία της Bright World of Metals που καθιστά αυτό το κουαρτέτο εμπορικών εκθέσεων τόσο μοναδικό. Για τους επαγγελματίες του μετάλλου και του χυτηρίου από όλο τον κόσμο οι GIFA, METEC, THERMPROCESS και NEWCAST είναι ένα απόλυτο 'must'», προσθέτει ο Seifert.

Από την Ελλάδα έλαβε μέρος ως εκθέτης η εταιρεία Mathios Refractories S.A.

 

Οι επόμενες εμπορικές εκθέσεις GIFA, METEC, THERMPROCESS και NEWCAST θα λάβουν χώρα το 2027- οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

 

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο τύπου στα αγγλικά εδώ.

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.