Νέα της GR.I.D. :

Υψηλό ποσοστό υπευθύνων λήψης αποφάσεων, μοναδική ποικιλία καινοτομιών και υψηλού επιπέδου συνοδευτικό πρόγραμμα

Μετά από τις τέσσερις ημέρες της διεξαγωγής τους, η MEDICA και η COMPAMED στο Duesseldorf επιβεβαίωσαν εντυπωσιακά ότι αποτελούν εξαιρετικές πλατφόρμες για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις ιατρικής τεχνολογίας και την ανταλλαγή γνώσεων εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου. «Σε αυτό συνέβαλαν η μεγάλη απήχηση στους διεθνείς επισκέπτες, το υψηλό ποσοστό των υπευθύνων λήψης αποφάσεων, το υψηλού επιπέδου συνοδευτικό πρόγραμμα και η μοναδική ποικιλία καινοτομιών σε ολόκληρη την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας», συνόψισε ο Erhard Wienkamp, διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf, κάνοντας μια αναδρομή στις εμπορικές συναλλαγές που έλαβαν χώρα στα περίπτερα της κορυφαίας διεθνώς ιατρικής έκθεσης και της εμβληματικής εκδήλωσης για τους προμηθευτές του κλάδου της ιατρικής τεχνολογίας.

Η A+A 2023, η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για την ασφάλεια, την προστασία και την υγεία στην εργασία, ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις συναρπαστικές ημέρες με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Υπό το κεντρικό μότο «Εμπνεύσεις για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον», η εμπορική έκθεση έθεσε νέα πρότυπα και ακολούθησε απρόσκοπτα την επιτυχία των εκθέσεων των προηγούμενων χρόνων.

Συνολικά, 2.200 εκθέτες από 58 χώρες, παρουσίασαν τα προϊόντα και τις καινοτομίες τους σε 12 περίπτερα, τα οποία κατέλαβαν περισσότερα από 80.300 τετραγωνικά μέτρα. Δείτε εδώ τους εκθέτες που έλαβαν μέρος από Ελλάδα.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα και εξαιρετική ατμόσφαιρα στο χώρο της έκθεσης

Η εμπορική έκθεση CARAVAN SALON 2023, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή και διήρκεσε δέκα ημέρες, έδειξε ότι οι διακοπές με τροχόσπιτο εμπνέουν όλο και περισσότερους ανθρώπους και ότι η κοινότητα αναπτύσσεται συνεχώς. Στο χώρο της έκθεσης επικράτησε εξαιρετική ατμόσφαιρα, εντατικοί διάλογοι και ανταλλαγή πληροφοριών. Οι κατασκευαστές και οι έμποροι ανέφεραν πολλά υποσχόμενες συζητήσεις με πελάτες και πολυάριθμες συμφωνίες πώλησης. «Με 254.000 επισκέπτες από 65 χώρες, η CARAVAN SALON 2023 παρουσίασε μια πολύ θετική εικόνα. Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες γενικές συνθήκες, είμαστε περισσότερο από ικανοποιημένοι που μπορέσαμε να επιτύχουμε ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα. Εμπορικοί επισκέπτες από όλες τις ηπείρους και καταναλωτές από όλη την Ευρώπη ταξίδεψαν στο Duesseldorf και έτσι συνέβαλαν στην ιδιαίτερη διεθνή ατμόσφαιρα της CARAVAN SALON», λέει ο Erhard Wienkamp, διευθύνων σύμβουλος της Messe Düsseldorf.

  • Οι εκθέτες αναφέρουν πολυάριθμες επιτυχημένες επιχειρηματικές συμφωνίες - το 78% των επισκεπτών σχεδιάζει συγκεκριμένες επενδύσεις
  • Το κουαρτέτο των εμπορικών εκθέσεων κερδίζει πόντους με 69% διεθνή συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης συμμετοχής από το εξωτερικό (31%)
  • Παγκόσμια θέματα ενεργειακής μετάβασης χαρακτήρισαν τις εμπορικές εκθέσεις GIFA, METEC, THERMPROCESS και NEWCAST

 

Μετά από πέντε γεμάτες ημέρες, οι εμπορικές εκθέσεις GIFA, METEC, THERMPROCESS και NEWCAST ξεπέρασαν σαφώς τις προσδοκίες. 63.300 επισκέπτες από 114 χώρες, εκ των οποίων το 58 % ήταν αρμόδιοι για τη λήψη αποφάσεων, ταξίδεψαν στο Bright World of Metals στο Duesseldorf. Περίπου 2.200 εκθέτες από 56 χώρες παρουσίασαν τη δύναμη της μεταλλουργικής βιομηχανίας και έδωσαν προωθητικά ερεθίσματα με τα μηχανήματα, τις εγκαταστάσεις και τις λύσεις τους. Η βιωσιμότητα και η τεχνητή νοημοσύνη αποτέλεσαν πολυσυζητημένα θέματα στα δώδεκα εκθεσιακά περίπτερα των τεσσάρων κορυφαίων παγκοσμίως εμπορικών εκθέσεων.

Για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της συσκευασίας και της επεξεργασίας προϊόντων, ένα ήταν το μέρος όπου έπρεπε να βρίσκονται από τις 4 έως τις 10 Μαΐου: στην interpack στο Duesseldorf. Υπό τον τίτλο "Welcome Home" (Καλώς ήρθατε στο σπίτι) η έκθεση υποδέχθηκε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η χαρά που επιτέλους συναντήθηκαν oι ενδιαφερόμενοι για τον κλάδο ήταν μεγάλη.

Η interpack πραγματοποίησε αυτό που υποσχέθηκε και ξεπέρασε τις προσδοκίες των εκθετών: η μεγαλύτερη και σημαντικότερη εμπορική έκθεση συσκευασίας στον κόσμο έθεσε και πάλι τα standards από τις 4 έως τις 10 Μαΐου, συνέδεσε τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο και λειτούργησε τόσο ως αγορά όσο και ως κόμβος πληροφοριών. Επισκέπτες από 155 χώρες, πολλοί από τους οποίους είχαν σταθερή πρόθεση να αγοράσουν, ήρθαν στην interpack 2023. Οι 2.807 εκθέτες παρουσίασαν τη δύναμη και τη δημιουργικότητα του κλάδου της συσκευασίας με τις τεχνολογίες και τις λύσεις τους. Αυτό που έγινε εύκολα κατανοητό ήταν οι πολυάριθμες παρορμήσεις, οι ιδέες και οι συγκεκριμένες επιχειρηματικές συμφωνίες που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Η παρουσίαση της boot Duesseldorf 2024 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου στον Φλοίσβο, από τον διευθυντή της έκθεσης Πέτρο Μιχελιδάκη και τον συνεργάτη του Senior Project Manager, Arne von Heimendahl, οι οποίοι ταξίδεψαν από το Duesseldorf στην Ελλάδα ειδικά για αυτόν τον λόγο.

Όπως ανέφεραν στην παρουσίαση τους, από το 2012 η Ελλάδα έχει γίνει σημαντική χώρα – εταίρος για την boot Duesseldorf.

Η εικόνα και η παρουσία της Ελλάδας στην boot έχουν αναπτυχθεί. Δεν αποτελεί πλέον μόνο θαυμάσιο τουριστικό προορισμό για τα θαλάσσια σπορ και τη ναύλωση σκαφών με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και μοναδικές δυνατότητες για την ιστιοπλοΐα. Έχει γίνει και αποδεκτή ως χώρα κατασκευής σκαφών, χάρη σε Ελληνικά ναυπηγεία, τα οποία εδώ και χρόνια δίνουν το παρών τους στην boot ως εκθέτες, προωθοντας την εξαγωγή των σκαφών τους σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η BEAUTY DUESSELDORF 2023 επέστρεψε με σπουδαίες επιχειρηματικές συμφωνίες, καλές συζητήσεις και ένα ισχυρό ποσοστό στελεχών με δυνατότητα λήψης αποφάσεων μεταξύ του εμπορικού κοινού που την επισκέφθηκε - γεγονός που την επανέφερε σε τροχιά επιτυχίας. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα και χαρούμενοι που προσελκύσαμε 44.000 επισκέπτες από 74 χώρες. Οι περισσότεροι από τους εκθέτες μας μάς λένε ότι η έκθεση πήγε πολύ καλά. Αυτό το θετικό αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο επειδή η βιομηχανία καλλυντικών υπηρεσιών συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένα πλήθος προκλήσεων λόγω της πανδημίας Covid, της ενεργειακής κρίσης, καθώς και των διαταραγμένων αλυσίδων εφοδιασμού», λέει ο Michael Degen, Executive Director της Messe Duesseldorf. «Όποιος δεν κατάφερε να έρθει στο Duesseldorf, έχασε πραγματικά κάτι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η επιτυχημένη έκδοση της BEAUTY θα συνεχίσει να παρέχει έναν ευνοϊκό άνεμο για ολόκληρο τον κλάδο», λέει ο Degen.

Η ProWein 2023 σημείωσε τεράστια επιτυχία, με κορυφαίες βαθμολογίες από όλες τις πλευρές και μεγάλη διεθνή απήχηση. Οι επαγγελματίες του οίνου και των αλκοολούχων ποτών από όλο τον κόσμο βίωσαν τρεις έντονες ημέρες στην έκθεση στο Duesseldorf. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ευρεία και βαθιά γκάμα κρασιών και αλκοολούχων ποτών από όλο τον κόσμο. Πάνω απ' όλα, θέματα όπως η βιωσιμότητα, οι εναλλακτικές συσκευασίες κρασιού και τα ποτά χωρίς και με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ διαμόρφωσαν τη φετινή κορυφαία εμπορική έκθεση. Το είδωλο της pop Kylie Minogue, η οποία παρουσίασε το νέο της αφρώδες ροζέ χωρίς αλκοόλ στην ProWein, αναφέρει ότι: «Η ProWein απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι η κορυφαία διεθνής έκθεση της βιομηχανίας οίνου και οινοπνευματωδών ποτών. Όπως και με τους παραγωγούς του τομέα - για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πολύ πάθος». Ο Erhard Wienkamp, διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf, συνοψίζοντας την επιτυχία της διοργάνωσης δήλωσε ότι: «Κάναμε και πάλι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να μην είμαστε απλώς καλοί, αλλά καλύτεροι».

Σελίδα 1 από 4

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.