Νέα της GR.I.D. :

Οι καινοτομίες που επικεντρώνονται στην αποκατάσταση και την φροντίδα εξασφάλισαν γεμάτες αίθουσες στη REHACARE 2018, η οποία έλαβε χώρα στο Duesseldorf και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου μετά από τέσσερις επιτυχημένες ημέρες. 50.600 χρήστες υπηρεσιών, οι φροντιστές και οι συγγενείς τους, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες του κλάδου, έλαβαν νέες πληροφορίες από 967 εκθέτες από 42 χώρες, σχετικά με τα βοηθήματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ηλικιωμένους, έτσι ώστε να ζήσουν μια ζωή όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη. Για το λόγο αυτό η εμπορική έκθεση είχε κορυφαία αποτελέσματα και από την άποψη της επισκεψιμότητας. Από την Ελλάδα έλαβε μέρος ως εκθέτης η εταιρία TOBEA.

Η λειτουργικότητα του γυαλιού ξεπερνά τις αποδεδειγμένες βασικές ιδιότητες του ως διαφανές υλικό: οι μεταβαλλόμενοι πίνακες αντικαθιστούν την ηλιακή σκίαση, οι προσόψεις πολλαπλών μέσων αλλάζουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων και το τζάμι γίνεται ενεργό στοιχείο χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες. Τα smartphones και τα tablet είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε αυτή την εξέλιξη. Από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου, η glasstec 2018 στο Duesseldorf θα παρουσιάσει έτοιμες για την αγορά καινοτομίες και θαρραλέα οράματα που μπορούν από τώρα να αλλάξουν το μέλλον.

Η ψηφιοποίηση και η επιτυχία των smartphones και των tablet έχουν διευρύνει τους ορίζοντες μας σχετικά με το πόσο γρήγορα η νέα τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Το λεπτό γυαλί παίζει πρωταρχικό ρόλο χάρη στις ιδιότητες αφής του, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη πολυλειτουργικών και διαδραστικών ιδιοτήτων με απεριόριστες δυνατότητες. Μέλλοντικά, το γυαλί θα διαδραματίσει ενεργό και ποικίλο ρόλο στην παραγωγή ανανεωτικής ενέργειας, στη διαχείριση κτιρίων, στην τεχνολογία ιατρικών συσκευών και τη βιομηχανική, στην ψυχαγωγία και την υγειονομική περίθαλψη. Το πώς είναι δυνατόν αυτό και τι είναι εφικτό, ήδη από σήμερα, μπορεί να διαπιστωθεί στη glasstec 2018 στο Duesseldorf.

 

Οι ατομικές συμβουλές είχαν περισσότερη ζήτηση από ποτέ

 

Όλα είναι θέμα σωστού συνδυασμού! Αυτό είναι το συμπέρασμα της Messe Duesseldorf μετά από τις τρεις μέρες που διήρκησε η TourNatur 2018: «Το concept με τις πωλήσεις των κατασκευαστών και των αντιπροσώπων αφενός, και των συναρπαστικών χαλαρών και εξωτικών προορισμών αφετέρου, είχε θετικά αποτελέσματα. Η TourNatur 2018 ήταν μια εκδήλωση για όλους τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, είτε πρόκειται για πεζοπόρους, είτε για ποδηλάτες είτε για ριψοκίνδυνους αθλητές», εξηγεί ο Stefan Koschke, Διευθυντής της TourNatur. Συνολικά 42.000 λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων επισκέφθηκαν την TourNatur, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την CARAVAN SALON από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου στο Duesseldorf.

Από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Messe Duesseldorf η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για το γυαλί, η glasstec 2018. Στη glasstec του 2018 θα δοθεί έμφαση στο διαδραστικό γυαλί όσον αφορά τον τομέα του επίπεδου γυαλιού ενώ στον τομέα των γυάλινων δοχείων θα δοθεί έμφαση στην απόδοση ενέργειας και στις τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών για την παραγωγή γυαλιού.

Οι επενδύσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως - στον τομέα των υποδομών, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ηλεκτροπαραγωγής, των έργων ανανεώσιμης ενέργειας και στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι βιομηχανίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καλωδίων, σωλήνων και επεξεργασίας σύρματος επωφελήθηκαν ουσιαστικά από την εξέλιξη αυτή στις εμπορικές εκθέσεις wire και Tube, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Duesseldorf από τις 16 έως τις 20 Απριλίου 2018. «Ως διοργανωτές εμπορικών εκθέσεων κατορθώσαμε για ακόμα μια φορά να προσφέρουμε στους κλάδους των καλωδίων και σωλήνων μια παγκόσμια πλατφόρμα στο Duesseldorf ως βάση για τις επιχειρήσεις», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Joachim Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Duesseldorf GmbH, μετά από πέντε επιτυχημένες ημέρες στην εμπορική έκθεση. Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά, όπως τα μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις και τα οχήματα, είναι πολύ υψηλές και η γερμανική οικονομία επωφελείται πολύ από το θετικό παγκόσμιο επιχειρηματικό κλίμα.

Από Από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου, οι διεθνείς βιομηχανίες οίνου και οινοπνευματωδών ποτών συναντήθηκαν στην no1 εμπορική έκθεση στο Duesseldorf, την ProWein. Περισσότεροι από 6.870 εκθέτες από 64 χώρες (2017: 6.615 εκθέτες από 62 χώρες) παρείχαν μια μοναδική γενική επισκόπηση των σημερινών οίνων και οινοπνευματωδών ποτών. (Δείτε τους εκθέτες από Ελλάδα και Κύπρο στο link: https://www.prowein.com/vis/v1/en/search?oid=32214&lang=2&_query=&f_type=profile&f_country=CY&f_country=GR)

Για άλλη μια φορά, φέτος η TOPHAIRDuesseldorf απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο ότι είναι «H» εμπορική έκθεση για τον τομέα των μαλλιών στην Ευρώπη. To «H» δίνει έμφαση στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε για την TOP HAIR Duesseldorf το οποίο απέφερε τα καλύτερα αποτελέσματα στις 10 και 11 Μαρτίου!

Συνολικά, περισσότεροι από 37.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 42 χώρες ήρθαν στο Duesseldorf για να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τους 450 εκθέτες που προήλθαν από 20 χώρες σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και τα προϊόντα στους τομείς των κομμωτηρίων, των διακοσμητικών και διαφημιστικών μέσων, των επίπλων και καλλυντικών προϊόντων, των αξεσουάρ μαλλιών, των επαγγελματικών ειδών, των υπηρεσιών, των εργαλείων, των προϊόντων ευεξίας και τις περούκες.

Η 14η έκδοση της TOP HAIR Duesseldorf αυξήθηκε φέτος κατά ένα περίπτερο και  έλαβε χώρα για πρώτη φορά στα περίπτερα 4, 5 και 6.

Από την Ελλάδα έλαβε μέρος η εταιρία TAST GROUP. 

Η boot προσελκύει περισσότερους νέους

 

Το Beach World σημειώνει και πάλι ρεκόρ επισκεπτών στη καινούργια του τοποθεσία

 

Η boot  DuesΗ boot προσελκύει περισσότερους νέους Το Beach World σημειώνει και πάλι ρεκόρ επισκεπτών στη καινούργια του τοποθεσίαseldorf  θέτει νέο ρεκόρ φέτος: 1.923 εκθέτες από 68 διαφορετικές χώρες παρουσίασαν θαλαμηγούς, σκάφη και αξεσουάρ για όλες τις δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ σε 220.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου. Ο Διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf Werner M. Dornscheidt αναφέρει: «Αυτά τα νούμερα είναι μοναδικά στον κλάδο. Καμία άλλη εμπορική έκθεση για τα θαλάσσια σπορ δεν αντανακλά ολόκληρη την παγκόσμια αγορά σε ολόκληρο το εύρος της όσο η boot».

Πλήθη ανθρώπων επισκέφτηκαν και τα 16 εκθεσιακά περίπτερα και η boot 2018 επιβεβαίωσε τη θέση της ως κορυφαία εμπορική έκθεση με 247.000 επισκέπτες από 94 διαφορετικές χώρες (2017: 242.000 επισκέπτες). Σημαντική αύξηση σημειώθηκε επίσης και στον αριθμό των διεθνών επισκεπτών. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονταν οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν η Ολλανδία, ακολουθούμενη από το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Οι περισσότεροι από τους εμπορικούς επισκέπτες από τις υπερθαλάσσιες χώρες προέρχονταν από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Αυστραλία. Ο Πέτρος Μιχελιδάκης, διευθυντής της boot, σχολιάζει: «Η στρατηγική μας για τη συνέχιση της διεθνοποίησης της boot ήταν αποτελεσματική. Αυτό φαίνεται τώρα στη δομή των επισκεπτών μας. Υπήρξε επίσης αλλαγή και στις γενιές. Οι επισκέπτες στην boot  είναι πολύ νεώτεροι.» Η boot συνδυάζει εξαιρετικά καλά τα χαρακτηριστικά μιας κλασσικής εμπορικής έκθεσης με τις ελκυστικές τελευταίες τάσεις και  τις διασκεδαστικές αθλητικές εκδηλώσεις. Το "νέο" Beach World με την πισίνα μήκους 65 μέτρων και το κύμα "THE WAVE" αποδείχτηκε ότι αποτελούν πραγματικό πόλο έλξης για τους νέους επισκέπτες.

Σελίδα 1 από 3

Highlights

Messe News

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.