Νέα της GR.I.D. :
  • Η αποθήκευση και τα εναλλακτικά καύσιμα μειώνουν τις εκπομπές στη ναυτιλία και την παραγωγή
  • Οι υβριδικοί κινητήρες και το συνθετικό αέριο έχουν καλή βαθμολογία για τις μεγάλες αποστάσεις
  • Οι ηλεκτρικοί κινητήρες ενδείκνυνται για τις μικρές αποστάσεις

 

Η boot Duesseldorf, η κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για τα σκάφη και η ENERGY STORAGE EUROPE, η κορυφαία εμπορική έκθεση για την αποθήκευση ενέργειας, δρομολογούν κοινές δραστηριότητες για να προωθήσουν την προστασία του θαλάσσιου κλίματος μέσω φιλικών προς το περιβάλλον κινήτρων και ενεργειακά αποδοτικής παραγωγής. Από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2019, οι εταιρείες που προσφέρουν σταθερές και κινητές λύσεις αποθήκευσης, τεχνολογίες ισχύος αερίου και ηλεκτρικές και υβριδικές μονάδες θα παρουσιαστούν στην ENERGY STORAGE EUROPE στο Duesseldorf της Γερμανίας. Στις εταιρίες αυτές συμπεριλαμβάνονται ηγέτες της αγοράς και της τεχνολογίας, όπως η Siemens και η MAN Energy Solutions, καθώς και καινοτόμες μεσαίες επιχειρήσεις όπως η H-Tec και η ελβετική ecovolta, η οποία μαζί με τον κατασκευαστή σκαφών Ernesto Riva παρουσιάζουν το πλήρως ηλεκτρικό ξύλινο yacht E-Commuter στο Duesseldorf.

 

Read the full
Press Release
 

 

 

Οι εκθέτες και οι διοργανωτές της boot Duesseldorf 2019 ήταν σε γιορτινή διάθεση κατά τη διάρκεια των εννέα ημερών της εκδήλωσης. Στην εμπορική έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, συνάφθηκαν εξαιρετικές εμπορικές συμφωνίες και οι επαφές με τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και τους εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο ήταν πολύ επιτυχημένες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf Werner Matthias Dornscheidt συνοψίζει τις εντυπώσεις του ως εξής: «Έχω βιώσει πολυάριθμες εκδηλώσεις εδώ στο Duesseldorf, αλλά αυτή η boot ήταν μοναδική. Μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στις αίθουσες, οι άνθρωποι στα περίπτερα σε διάθεση διακοπών και οι εκθέτες εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Αυτό σημαίνει ότι φτάσαμε σίγουρα στο στόχο μας: όλοι θα έχουν εξαιρετικές αναμνήσεις από αυτή την εκπληκτική έκδοση της boot.»

Η boot 2019 έθεσε ένα νέο ρεκόρ, με περίπου 2.000 εκθέτες από 73 χώρες και εκθέματα που κάλυψαν επιφάνεια 220.000 τ.μ. Σχεδόν 250.000 λάτρεις των θαλάσσιων σπορ (boot 2018: 247.000 επισκέπτες) ήρθαν στο Ντίσελντορφ από περισσότερες από 100 χώρες, επιβεβαιώνοντας τη θέσης της boot ως την κορυφαία εμπορική έκθεση του είδους της στον κόσμο. Οι κύριες χώρες προέλευσής τους - εκτός από τη Γερμανία - είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία και η Ιταλία. ο Διευθυντής της boot Πέτρος Μιχελιδάκης εξηγεί: «Οι εκθέτες μας αναφέρθηκαν σε μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες και σε πολλές νέες επαφές από όλο τον κόσμο, καθώς η boot είναι σαφώς μια επιχειρηματική πλατφόρμα πρώτης κατηγορίας. Ο μεγάλος αριθμός των διεθνών ταξιδιωτικών προορισμών στο Travel World προσέλκυσε επίσης πολλούς επισκέπτες.»

Η ProWein 2019 - η διεθνής εμπορική έκθεση για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά - γιορτάζει με υπερηφάνεια την 25η επέτειό της.

 

Η ProWein έχει μεγαλώσει σημαντικά κατά τη διάρκεια της 25χρονης ιστορίας της. Η πρώτη της έκδοση πραγματοποιήθηκε το 1994 με την επωνυμία ProVins, αναλαμβάνοντας μια μικρή παρουσίαση του γαλλικού κρασιού από το προηγούμενο έτος. Ενώ διατηρήθηκε το όνομα του φραγκοφίλου, το φάσμα των εκθετών επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και άλλες χώρες. 321 έμποροι κρασιού, αφρώδους οίνου και οινοπνευματωδών ποτών παρουσίασαν τα προϊόντα τους από τις 23 έως τις 24 Φεβρουαρίου 1994 στο Duesseldorf. Το σύνολο των εκθετών, που προέρχονταν από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κολούμπια, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ουγγαρία, χωρούσαν σε ένα μόνο εκθεσιακό περίπτερο. Στην πρώτη έκθεση καταγράφηκαν 1.517 επισκέπτες, 250 από τους οποίους ταξίδεψαν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γαλλία. Από την αρχή, η ProWein ήταν ανοικτή αποκλειστικά για τους εμπορικούς επισκέπτες από τους κλάδους της λιανικής και των εστιατορίων. Αυτό το αυστηρό πρότυπο έχει συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων του διεθνούς κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης είχαν ποικίλες επιλογές όσον αφορά τις θεματικές ενότητες της μεγαλύτερης ιατρικής εμπορικής έκθεσης στον κόσμο MEDICA και της διεθνούς κύρους εμπορικής έκθεσης προμηθευτών και κατασκευαστών από τον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας COMPAMED, στο Duesseldorf.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της έκθεσης, περίπου 120.000 επισκέπτες από περίπου 155 χώρες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια προσφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες που ήταν πιο εκτεταμένη και ποιό διεθνής από ποτέ. Η έκθεση έλαβε χώρα από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2018. 5.273 εκθέτες από 66 χώρες και ένα διεθνές μερίδιο πάνω από 80 τοις εκατό σημαίνουν ένα νέο ρεκόρ για τη MEDICA. Επίσης, η COMPAMED συνέχισε άψογα την πορεία της με 783 εκθέτες από 40 χώρες. «Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα βρείτε ολόκληρη την αλυσίδα καινοτομιών για την ανάπτυξη, την κατασκευή και την εμπορία ιατρικών συσκευών, προϊόντων, οργάνων και λύσεων υψηλής τεχνολογίας που παρουσιάζονται και αναλύονται σε εκατοντάδες ομιλίες από διάσημους ειδικούς», σχολιάζει ο Wolfram Diener, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Duesseldorf.

Στην εκδήλωση της 25ης επετείου της glasstec, η βιομηχανία του γυαλιού παρουσιάστηκε με υψηλό πνεύμα και κορυφαία επενδυτική διάθεση, επιβεβαιώνοντας έτσι εντυπωσιακά τη θέση της glasstec ως κορυφαίας εμπορικής εκθεσιακής πλατφόρμας για τον διεθνή τομέα του γυαλιού. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της έκθεσης, από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 42.000 επισκέπτες από περισσότερες από 120 χώρες ήρθαν στο Duesseldorf για να δουν από κοντά την καινοτόμο δύναμη αυτού του κλάδου. Το ποσοστό των επισκεπτών που ταξιδεύουν στο Duesseldorf από το εξωτερικό παραμένει ασυναγώνιστο στη βιομηχανία. 1.280 εκθέτες από 50 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε εννέα περίπτερα. Οι εκθέτες αναφέρθηκαν ομόφωνα σε νέες ελπιδοφόρες επαφές οι οποίες καταλήγουν σε καλές επιχειρηματικές συμφωνίες. Από την Ελλάδα παρέστησαν ως εκθέτες αλφαβητικά οι εταιρίες: Acmon Systems S.A., Dynamiki Ltd., E. THEOU NORTHERN GREEK BRUSH MANUFACTORY, IALONET LLC, Intermetal S.A., Panidis S.A., PAP Safety Glass Abee. Η ευνοϊκή κατάσταση που επικρατεί στη βιομηχανία αντανακλάται και από τη θετική ατμόσφαιρα που υπήρχε στα περίπτερα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΤ στα αγγλικά εδώ

Οι καινοτομίες που επικεντρώνονται στην αποκατάσταση και την φροντίδα εξασφάλισαν γεμάτες αίθουσες στη REHACARE 2018, η οποία έλαβε χώρα στο Duesseldorf και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου μετά από τέσσερις επιτυχημένες ημέρες. 50.600 χρήστες υπηρεσιών, οι φροντιστές και οι συγγενείς τους, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες του κλάδου, έλαβαν νέες πληροφορίες από 967 εκθέτες από 42 χώρες, σχετικά με τα βοηθήματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ηλικιωμένους, έτσι ώστε να ζήσουν μια ζωή όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη. Για το λόγο αυτό η εμπορική έκθεση είχε κορυφαία αποτελέσματα και από την άποψη της επισκεψιμότητας. Από την Ελλάδα έλαβε μέρος ως εκθέτης η εταιρία TOBEA.

Η λειτουργικότητα του γυαλιού ξεπερνά τις αποδεδειγμένες βασικές ιδιότητες του ως διαφανές υλικό: οι μεταβαλλόμενοι πίνακες αντικαθιστούν την ηλιακή σκίαση, οι προσόψεις πολλαπλών μέσων αλλάζουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων και το τζάμι γίνεται ενεργό στοιχείο χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες. Τα smartphones και τα tablet είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε αυτή την εξέλιξη. Από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου, η glasstec 2018 στο Duesseldorf θα παρουσιάσει έτοιμες για την αγορά καινοτομίες και θαρραλέα οράματα που μπορούν από τώρα να αλλάξουν το μέλλον.

Η ψηφιοποίηση και η επιτυχία των smartphones και των tablet έχουν διευρύνει τους ορίζοντες μας σχετικά με το πόσο γρήγορα η νέα τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Το λεπτό γυαλί παίζει πρωταρχικό ρόλο χάρη στις ιδιότητες αφής του, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη πολυλειτουργικών και διαδραστικών ιδιοτήτων με απεριόριστες δυνατότητες. Μέλλοντικά, το γυαλί θα διαδραματίσει ενεργό και ποικίλο ρόλο στην παραγωγή ανανεωτικής ενέργειας, στη διαχείριση κτιρίων, στην τεχνολογία ιατρικών συσκευών και τη βιομηχανική, στην ψυχαγωγία και την υγειονομική περίθαλψη. Το πώς είναι δυνατόν αυτό και τι είναι εφικτό, ήδη από σήμερα, μπορεί να διαπιστωθεί στη glasstec 2018 στο Duesseldorf.

 

Οι ατομικές συμβουλές είχαν περισσότερη ζήτηση από ποτέ

 

Όλα είναι θέμα σωστού συνδυασμού! Αυτό είναι το συμπέρασμα της Messe Duesseldorf μετά από τις τρεις μέρες που διήρκησε η TourNatur 2018: «Το concept με τις πωλήσεις των κατασκευαστών και των αντιπροσώπων αφενός, και των συναρπαστικών χαλαρών και εξωτικών προορισμών αφετέρου, είχε θετικά αποτελέσματα. Η TourNatur 2018 ήταν μια εκδήλωση για όλους τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, είτε πρόκειται για πεζοπόρους, είτε για ποδηλάτες είτε για ριψοκίνδυνους αθλητές», εξηγεί ο Stefan Koschke, Διευθυντής της TourNatur. Συνολικά 42.000 λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων επισκέφθηκαν την TourNatur, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την CARAVAN SALON από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου στο Duesseldorf.

Σελίδα 1 από 3

Highlights

Messe News

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.