Νέα της GR.I.D. :

Οι τελευταίες πληροφορίες για την επερχόμενη εμπορική έκθεση boot 2020 παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου στις 9 Μαΐου. Διαβάστε στη συνέχεια τις δηλώσεις του διευθυντή της boot, Πέτρου Μιχελιδάκη.

«Πολλά ενδιαφέροντα και συναρπαστικά νέα και αλλαγές παρουσιάζονται στη boot Duesseldorf 2020. Αυτό που είναι ήδη πολύ προφανές και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί είναι η κατασκευή του νέου φωτεινού και ευρύχωρου περιπτέρου 1 ακριβώς δίπλα στον πύργο της Messe Duesseldorf. Η ανάλυση των κινήσεων των επισκεπτών και των περιοχών που τους ενδιαφέρουν τα τελευταία χρόνια, καθώς και εντατικές συζητήσεις με τους εκθέτες μας ώθησαν να δώσουμε μια νέα διάταξη στη boot Duesseldorf. Στόχος μας είναι να παρέχουμε σε όλους τους επισκέπτες ένα ελκυστικό σύστημα δρομολόγησης και άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν και ότι σχετίζεται με αυτά. Ο σκοπός μας είναι παράλληλα και οι εταιρείες που εκθέτουν να είναι σε θέση να προσεγγίσουν τις κατηγορίες επισκεπτών που επιθυμούν το ίδιο άμεσα.

 Μηχανοκίνητα σκάφη μήκους από 10 έως 20 μέτρα στο περίπτερο 1

Το νέο περίπτερο 1 διαθέτει άριστες εγκαταστάσεις για την παρουσίαση μεσαίου μεγέθους μηχανοκίνητων σκαφών με εσωτερικούς κινητήρες μήκους 10 έως 20 μέτρων. Οι εκθέτες εδώ θα περιλαμβάνουν σημαντικούς κατασκευαστές όπως οι Jeanneau, Bénéteau, Bavaria, Sealine και Greenline. Ως αποτέλεσμα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μια σειρά από μεσαίου μεγέθους μηχανοκίνητα σκάφη που είναι μοναδικά. Αυτά τα σκάφη είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις οικογένειες και συνδυάζουν τη μεγάλη διασκέδαση με την άνεση και απορρέουν σπιτική και οικία αίσθηση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Περίπτερο 3:Μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής για αρχάριους - Περίπτερο 4:διασκέδαση με σκάφη ρυμούλκησης και βοηθητικά σκάφη

Το περίπτερο 3 είναι το επόμενο στη διάταξη του πλάνου . Εδώ η διασκέδαση και τα προϊόντα για αρχάριους παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα μηχανοκίνητα σκάφη με εξωλέμβιους κινητήρες είναι μαγευτικά και μπορούν να οδηγηθούν χωρίς άδεια οδήγησης όταν έχουν κινητήρες 15 ίππων. Υπό το σλόγκαν “Start Boating”, παρέχονται χρήσιμες συμβουλές στους αρχάριους. Μαζί με τον εταίρο μας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το περιοδικό Boote που εκδίδετε από την Delius-Klasing-Verlag θα δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό κέντρο για τους νεοφερμένους, όπου εμπειρογνώμονες θα δώσουν θεωρητικές και πρακτικές συμβουλές σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν για πρώτη φορά με σκάφος. Το περίπτερο 4 δίνει έμφαση στις εξωλέμβιες μηχανές, τα ρυμουλκά σκάφη και τα σκάφη αναψυχής.

Περίπτερα 5, 6 και 7α: πολυτέλεια με tenders and superyachts

Στο περίπτερο 5 ξεκινάει το πολυτελές τμήμα της boot Duesseldorf 2020, στο “Superboat Hall”. Luxury tenders and shadow boats από αποκλειστικές εταιρίες όπως οι Sacs, Wally, Blue Game, DeAntonio, Boesch, Fjord, Frauscher και Windy και κατασκευαστές μεγάλης κλίμακας θα συμπεριλάβουν τις τελευταίες εξελίξεις του τομέα. Ένα chase boat ή ένα shadow boat είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο πολυτελές από ένα τυποποιημένο βοηθητικό σκάφος και ενεργεί ως σκάφος υποστήριξης για τα superyachts. Τα πολυτελή χαρακτηριστικά αυτών των σκαφών μπορούν να προσαρμοστούν ακριβώς για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει ότι το πολυτελές περιβάλλον είναι εγγυημένο ακόμη και όταν πραγματοποιείτε μια εκδρομή με φίλους για να πάτε για ψάρεμα ή για να επισκεφτείτε μια απομονωμένη παραλία.

Το περίπτερο 6 παραμένει το επίκεντρο του τμήματος πολυτελείας στη boot Duesseldorf, όπως και στο παρελθόν. Όλες οι σημαντικές εταιρίες από τον κλάδο της κατασκευής σκαφών είναι εδώ για να εκθέσουν τα κορυφαία προϊόντα τους. Μετά από την τεράστια επιτυχία στη boot 2019, θα καλύψουμε την επόμενη χρονιά τη γκαλερί του περιπτέρου 6, από την οποία υπάρχει μια υπέροχη θέα στη πολυτελή σκάφη αναψυχής, με υπερκατασκευές και μεγάλα ναυπηγεία, τα σκάφη των οποίων είναι πολύ μεγάλα για να παρουσιαστούν στην εμπορική έκθεση. Όποιος επιθυμεί να κλείσει τη θέση του σε μια από τις αποκλειστικές μαρίνες για τα Superyacht όπως η Venezia ή το Porto Novi στο Μαυροβούνιο, μπορεί να το κάνει αυτό απευθείας στη γκαλερί στο περίπτερο 6. Αναμένουμε ότι θα υπάρχουν και άλλες κορυφαίες μαρίνες για να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους στην εκλεπτυσμένη πελατεία τους κατά την boot 2020. Το περίπτερο 7α ολοκληρώνει το πολυτελές τμήμα της boot με το superyacht show.

Ναυτική τέχνη στο περίπτερο 7

Μετά την περιήγησή τους στον κόσμο της πολυτέλειας στα περίπτερα 5, 6 και 7 οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν επισκέπτοντας τη ναυτική τέχνη στο περίπτερο 7. Μεγάλες απεικονίσεις ωκεάνιων σκηνών, φωτογραφίες θαλασσινών μοτίβων ή δημιουργικών γλυπτών προσκαλούν τους επισκέπτες να παραμείνουν και να απολαύσουν τα έργα τέχνης.

Περίπτερο 8α: διασκέδαση στο THE WAVE και στην επίπεδη πισίνα - αγορές σε λιανοπωλητές και γνωστούς κατασκευαστές

Η περιήγηση συνεχίζεται με ένα ταξίδι στο "Beach World" στην Αίθουσα 8α. Εδώ είναι ο τόπος όπου οι οπαδοί των αθλημάτων τάσης συναντιούνται για να κάνουν surfing, kiteboarding ή stand-up paddling με τα αστέρια της διεθνούς κοινότητας. Ότι είναι διασκεδαστικό είναι εδώ - είτε πρόκειται για το THE WAVE είτε για την επίπεδη πισίνα. Αυτά τα δύο εντυπωσιακά αξιοθέατα καθορίζουν την περιοχή που προορίζεται για τους λιανοπωλητές και τους κατασκευαστές στο περίπτερο 8a. Οι λάτρεις του αθλητισμού μπορούν να ψωνίσουν μέχρι τελικής πτώσεις εκεί. Η πισίνα βρίσκεται στο νότιο άκρο της αίθουσας, ενώ το THE WAVE βρίσκεται στο βόρειο άκρο.

Περίπτερα 9, 10 και 11: τεράστια επιλογή σε RIBs, λέμβους, αξεσουάρ, εσωτερικούς κινητήρες και εξοπλισμό

Οι εκθέτες στο περίπτερο 9 θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στα RIBs και στις μικρότερες λέμβους. Τα αξεσουάρ, οι εσωτερικοί κινητήρες και ο εξοπλισμός είναι συγκεντρωμένα στα περίπτερα 9 και 10 καθώς και σε τμήμα του περιπτέρου 11.

Η boot 2020 παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έκθεση κατάδυσης στον κόσμο στα περίπτερα 11 και 12

Από το 2020 και μετά, τα περίπτερα 11 και 12 στη boot Duesseldorf θα φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη έκθεση καταδύσεων στον κόσμο. Περισσότεροι από 400 διαφορετικοί εκθέτες θα έχουν να παρουσιάσουν οτιδήποτε οι δύτες θα μπορούσαν να επιθυμήσουν. Οι γνωστές εταιρείες που είναι ηγέτες στον τομέα, όπως οι Aqualung, Mares και Cressi, θα παρουσιάσουν και πάλι το πλήρες φάσμα των προϊόντων τους. Το "Dive Center" είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο για όλους τους έμπειρους δύτες αναψυχής και όσους επιθυμούν να γίνουν δύτες. Καθημερινά στην boot 2020, θα είναι και πάλι εδώ το σημείο όπου θα προβληθούν συναρπαστικές ταινίες για εξωτικούς προορισμούς καταδύσεων, θα γίνουν συνεντεύξεις με διεθνώς αναγνωρισμένα αστέρια όπως ο Pierre-Yves Cousteau και θα δοθούν πολύτιμες συμβουλές σε αρχάριους καθώς δοκιμάζουν καταδύσεις για το πρώτη φορά. Κάθε χρόνο, πολλοί χιλιάδες δύτες - το 26% των επισκεπτών στην boot είναι δύτες ή ενδιαφέρονται για καταδύσεις - απολαμβάνουν ένα μοναδικό γεγονός που δεν υπάρχει όμοιό του πουθενά αλλού στον κόσμο. Οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για καταδύσεις ανοίγουν την όρεξη των επισκεπτών παρουσιάζοντας όλα όσα έχουν να προσφέρουν. Το πρόγραμμα κατάδυσης στην boot συμπληρώνεται σε τεχνικό επίπεδο από το "Water Pixel World". Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις και τις καινοτομίες στη μαγνητοσκόπηση και τη φωτογραφία στο νερό και στο υπέδαφος, εργαστήρια με διεθνείς αστέρες από την κοινότητα διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο εδώ. Οι επαγγελματίες δίνουν συμβουλές και καταδεικνύουν τεχνάσματα σχετικά με τη θεαματική υποβρύχια φωτογραφία και πώς χειρίζονται τις βιντεοκάμερες και τα drones.

Περίπτερα 13 και 14: Το “Travel World“ υπογραμμίζει τους πιο όμορφους προορισμούς διακοπών κοντά σε λίμνες και ωκεανούς

Πολύ βολικά, τα περίπτερα θαλάσσιου τουρισμού 13 και 14 με το "Travel World" βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα περίπτερα καταδύσεων. Οι εταιρείες ναύλωσης, οι μαρίνες, οι πάροχοι πλωτών σπιτιών καθώς και τα ξενοδοχεία, οι εταιρείες κρουαζιέρας και οι τοποθεσίες θαλάσσιων σπορ είναι εκεί για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να αποφασίσουν πού να περάσουν τις επόμενες διακοπές τους δίπλα και πάνω στο νερό. Ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει συμβουλές σχετικά με τους προορισμούς διακοπών, τις διακοπές με charter και πλωτά σπίτια ή τις συναρπαστικές διαδρομές με κανό και καγιάκ, θα παρουσιαστεί στη σκηνή του "Travel World". Αυτά τα περίπτερα είναι το κέντρο διακοπών και του τουρισμού στην boot. Το ευρύ φάσμα των διαφορετικών προορισμών συμπληρώνεται από τα ξενοδοχεία που προσφέρουν δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ σε όλες τις μορφές τους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακόμη και οι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί ενεργά με τα αθλήματα μέχρι τώρα θα εμπνευστούν και θα ενθαρρυνθούν εδώ για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ταξίδι στα περίπτερα 11 έως 14: από καταδυτικά hotspots μέχρι διακοπές δίπλα ή πάνω στο νερό.

Εκπαιδευτική ιστιοπλοΐα στα περίπτερα 15 έως 17: η ιστιοπλοΐα είναι το πρωτότυπο θαλάσσιο άθλημα

Κατά τον επετειακό εορτασμό της boot, το τόνισα επανειλημμένα: για εμάς, η ιστιοπλοΐα αποτελεί το πρωτότυπο θαλάσσιο άθλημα! Η ιστιοπλοΐα ήταν ο πρώτος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι πέρασαν από το νερό. Η πρώτη γνωστή εικόνα ενός πλοίου με πανιά είναι σε αιγυπτιακό σχέδιο από το Λούξορ που χρονολογείται γύρω στο 5000 π.Χ.! Και η ιστιοπλοΐα είναι τόσο δημοφιλής όσο ποτέ. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι ο αριθμός των εκθετών στην boot συνεχίζει να αυξάνεται. Από το 2020 και μετά, τρία περίπτερα αφιερώνεται στην ιστιοπλοΐα. Είναι αυτονόητο ότι οι μεγάλοι παίκτες στον τομέα αυτό θα είναι επίσης εκεί: οι Hanse, Bavaria, Hallberg Rassy ή οι μεγάλοι προμηθευτές πλοίων όπως το Oyster και το Nautors Swan επιστρέφουν, για παράδειγμα. Μαζί με τους κατασκευαστές καινοτόμων νέων σκαφών όπως το Bente, θα σχηματίσουν μια διαφορετική εικόνα μιας προοδευτικής κοινότητας ιστιοπλοΐας με άφθονο διεθνές πνεύμα. Εμπλουτισμένα από τις εμφανίσεις παγκοσμίου φήμης προσωπικοτήτων της ιστιοπλοΐας όπως ο Sir Robin Knox-Johnston, νέους ναυτικούς όπως η Laura Dekker με το νέο πρόγραμμα ιστιοπλοΐας για νέους και ειδικούς ή εμπειρογνώμονες στον τομέα της ιστιοπλοΐας όπως ο Sönke Roever στο "Sailing Center ", τα περίπτερα ιστιοπλοΐας αντικατοπτρίζουν μια ζωντανή και πολύ συναισθηματική κοινότητα. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ξεκινάμε την εκστρατεία “Start Sailing” (περίπτερο 15) σε συνεργασία με τον εταίρο μας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, τον εκδότη SVG Verlag. Οι νεοφερμένοι και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία που παρέχουν οι ειδικοί εδώ.»

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.