Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ProWein 2019: Πολλά αξιοσημείωτα στιγμιότυπα στην 25η επετειακή έκδοση

  • 61.500 επισκέπτες από 142 χώρες
  • Οι συμμετέχοντες αναφέρουν ισχυρές συμφωνίες και παραγγελίες
  • Ζωντανή ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών υψηλού επιπέδου

Η φετινή έκθεση της ProWein έδωσε έμφαση στα 25 επιτυχημένα χρόνια της εμπορικής της ιστορίας στη Messe Duesseldorf. Ξεκινώντας με την τελετουργική κοπή της κορδέλας από τη γερμανίδα Υπουργό Γεωργίας Julia Klöckner, η τριήμερη έκθεση (17-19 Μαρτίου) ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της ως η κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως του είδους της. «Όταν ξεκινήσαμε την ProWein πριν από 25 χρόνια, κανείς από εμάς δεν μπορούσε να φανταστεί την θεαματική εξέλιξη που θα είχε. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά και ισχυρή υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια από τους εταίρους μας για να αναπτυχθεί αυτή η έκθεση και να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη εμπορική έκθεση στον κόσμο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά. Και για το μέλλον έχουμε ήδη προγραμματίσει πολλά πράγματα», αναφέρει ο Hans Werner Reinhard, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Düsseldorf.

 Συνολικά 61.500 επισκέπτες του κλάδου (2018:60.500) από τις επιχειρήσεις της λιανικής, της μαζικής εστίασης και της τροφοδοσίας επισκέφτηκαν την ProWein στο Duesseldorf. Έτσι, η ProWein 2019 πέτυχε για άλλη μια φορά αύξηση στην επισκεψιμότητα. Το μερίδιο των επισκεπτών από τη βαθμίδα λήψης αποφάσεων έφτασε επίσης σε νέο υψηλό επίπεδο: πάνω από το 80% των επισκεπτών συμμετείχαν σε αποφάσεις αγοράς. Οι επισκέπτες ταξίδεψαν από 142 χώρες (2018: 133 χώρες) και εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρασιά από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Η Μεγάλη Βρετανία κατέχει πλέον τη πέμπτη θέση σε αριθμό επισκεπτών μετά τη Γερμανία, τη Μπενελούξ, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Περισσότεροι από 6.900 εκθέτες κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών καταγράφηκαν στη φετινή ProWein. Αντιπροσώπευαν 64 διαφορετικά έθνη, με τον εκθεσιακό χώρο δομημένο μεταξύ δέκα διαφορετικών εκθεσιακών περιπτέρων ανάλογα με την χώρα και την περιφέρεια. Κανένα άλλο εκθεσιακό γεγονός στο κόσμο δεν προσφέρει συγκρίσιμη κλίμακα και πεδίο εφαρμογής. Δείτε τις Ελληνικές συμμετοχές εδώ.

Πέρα από τη νέα σοδιά του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών, η ProWein 2019 παρείχε επίσης μια ισχυρή πλατφόρμα στο θέμα των craft ποτών. Το "same but different" με περισσότερους από 100 επιλεγμένους παραγωγούς από τα craft ποτά, τις craft μπύρες και τον craft μηλίτη, λειτούργησε σαν «μαγνήτης» όχι μόνο για μέλη των μπαρ και των εστιατορίων που ειδικεύονται σε αυτούς τους τομείς, αλλά και για τη πλειονότητα των «τακτικών» επισκεπτών της ProWein. Τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες διακήρυξαν την τεράστια επιτυχία της καινοτόμου έκθεσης στο περίπτερο 7.0: «Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο στο κόσμο όπως το ειδικό σόου "same but different" της ProWein και αποτελεί τη πιο σημαντική εξειδικευμένη πλατφόρμα για να φτάσει κανείς στον τομέα των πωλήσεων στη Γερμανία, την Ευρώπη και το εξωτερικό», σημειώνει ο Raphael Vollmer, ο οποίος διαχειρίζεται το Siegfried Gin μαζί με τον Gerold Koenen. «Το concept του σχεδιασμού του "same but different", η διάταξη των περιπτέρων και ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνονται στη ProWein - είναι ασύγκριτα. Ήμασταν ήδη εδώ στην πρεμιέρα πριν από ένα χρόνο και θα κλείσουμε οπωσδήποτε ξανά περίπτερο και για το επόμενο έτος το 2020».

Οι επόμενες εκδόσεις της ProWein στο Duesseldorf έχουν ήδη προγραμματιστεί, ξεκινώντας με τη ProWein 2020 από τις 15-17 Μαρτίου. Ένα χρόνο αργότερα, η ProWein 2021 θα καλωσορίσει τους επισκέπτες από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου με μια διευρυμένη διάταξη στα περίπτερα. Η ανακαίνιση των εκθεσιακών χώρων της Messe Duesseldorf θα επιτρέψει στην ProWein να ενσωματώσει τη σύγχρονη Νότια είσοδο και το νέο και παρακείμενο περίπτερο 1.

Οι δορυφορικές εκδηλώσεις ξεκινάνε με την ProWine Asia στο Hong Kong από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2019 και συνεχίζουν με την ProWine China η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της από τις 12-14 Νοεμβρίου 2019 στη Σαγκάη.