Νέα της GR.I.D. :

H boot 2019 πραγματοποιεί νέο ρεκόρ στην πεντηκοστή επέτειό της!

 

Οι εκθέτες και οι διοργανωτές της boot Duesseldorf 2019 ήταν σε γιορτινή διάθεση κατά τη διάρκεια των εννέα ημερών της εκδήλωσης. Στην εμπορική έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, συνάφθηκαν εξαιρετικές εμπορικές συμφωνίες και οι επαφές με τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και τους εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο ήταν πολύ επιτυχημένες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf Werner Matthias Dornscheidt συνοψίζει τις εντυπώσεις του ως εξής: «Έχω βιώσει πολυάριθμες εκδηλώσεις εδώ στο Duesseldorf, αλλά αυτή η boot ήταν μοναδική. Μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στις αίθουσες, οι άνθρωποι στα περίπτερα σε διάθεση διακοπών και οι εκθέτες εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Αυτό σημαίνει ότι φτάσαμε σίγουρα στο στόχο μας: όλοι θα έχουν εξαιρετικές αναμνήσεις από αυτή την εκπληκτική έκδοση της boot.»

Η boot 2019 έθεσε ένα νέο ρεκόρ, με περίπου 2.000 εκθέτες από 73 χώρες και εκθέματα που κάλυψαν επιφάνεια 220.000 τ.μ. Σχεδόν 250.000 λάτρεις των θαλάσσιων σπορ (boot 2018: 247.000 επισκέπτες) ήρθαν στο Ντίσελντορφ από περισσότερες από 100 χώρες, επιβεβαιώνοντας τη θέσης της boot ως την κορυφαία εμπορική έκθεση του είδους της στον κόσμο. Οι κύριες χώρες προέλευσής τους - εκτός από τη Γερμανία - είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία και η Ιταλία. ο Διευθυντής της boot Πέτρος Μιχελιδάκης εξηγεί: «Οι εκθέτες μας αναφέρθηκαν σε μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες και σε πολλές νέες επαφές από όλο τον κόσμο, καθώς η boot είναι σαφώς μια επιχειρηματική πλατφόρμα πρώτης κατηγορίας. Ο μεγάλος αριθμός των διεθνών ταξιδιωτικών προορισμών στο Travel World προσέλκυσε επίσης πολλούς επισκέπτες.»

 Ο Jürgen Tracht, διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας Θαλάσσιων Αθλημάτων (BVWW) και εμπειρογνώμονας της κοινότητας, είναι πολύ ικανοποιημένος: «Η βιομηχανία είναι εξαιρετικά αισιόδοξη για την επερχόμενη σεζόν για τα θαλάσσια σπορ.» Αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια τάση όχι μόνο για μεγαλύτερα σκάφη μήκους άνω των 12 μέτρων, αλλά και για τα πολύ πιο ευέλικτα και μικρότερα - τόσο για τα μηχανοκίνητα όσο και για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη. Επισημαίνει ότι υπάρχει έντονη ζήτηση και για multihull σκάφη, μια τάση που ήταν πολύ εμφανής στο περίπτερο 15 κατά την διάρκεια της boot. Ο Tracht προσθέτει: «Αναμένω ότι η boot 2019 θα αποτελέσει κίνητρο και κινητήρια δύναμη για όλους τους τομείς της βιομηχανίας των θαλάσσιων σπορ. Τα εταιρικά μας μέλη ήταν ενθουσιασμένα από την εντυπωσιακή διεθνή προέλευση και την υψηλή ποιότητα των επισκεπτών.»

 

Η boot εκτός από επιτυχημένη εμπορική έκθεση για τους επισκέπτες B2B από τη βιομηχανία είναι επίσης και ο τόπος παρουσίασης των τάσεων που επικρατούν στα αθλήματα για το κοινό. Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από μεγάλες εταιρείες ναύλωσης χρησιμοποιούν για παράδειγμα την εμπορική έκθεση για να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς, να δημιουργήσουν άμεση επαφή με τους κατασκευαστές και να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ τους. Η ναύλωση γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους επισκέπτες της boot και αποτελεί πραγματική τάση στον κλάδο. Οι ενδιαφερόμενοι για τη ναύλωση μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.500 ιστιοφόρα και μηχανοκίνητα σκάφη που παρουσιάστηκαν στα περίπτερα.

 

Υπήρξε μια περαιτέρω αύξηση στα εκθέματα για ερασιτεχνική κατάδυση και για τα trend sports που αποτελούν την τάση στην boot 2019 και τα οποία είναι πόλος έλξης για το κοινό. 100.000 λάτρεις του surfing παρακολούθησαν τις συγκλονιστικές επιδείξεις στο "THE WAVE". Πολλοί προμηθευτές σανίδων του surf αναφέρουν ότι οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ξανά την διασκέδαση που έχει να προσφέρει το surf. Το Stand-up paddling (SUP), windsurfing, surfing ή wakeboarding κατέλαβε τη φαντασία των επισκεπτών, ενώ οι επισκέπτες γοητεύτηκαν από τους αγώνες στο "THE WAVE" και στην επίπεδη πισίνα νερού.

 

Εξαιρετικές ήταν και οι συνθήκες κατάδυσης και η ατμόσφαιρα στο Dive Center, και σε ολόκληρη την αίθουσα καταδύσεων ήδη από την πρώτη μέρα και μετά. Ο κος Μιχελιδάκης αναφέρει: «Η boot είναι το γεγονός της χρονιάς για την καταδυτική κοινότητα. Εκεί προγραμματίζονται ταξίδια για καταδύσεις, βρίσκονται συνεργάτες κατάδυσης και δοκιμάζεται ο τελευταίος εξοπλισμός.»

 

Από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν ως εκθέτες αλφαβητικά οι: Achilleon Diving Center EA Angeliki Korologou, AEGEAN ISLANDS (REGION OF SOUTH AEGEAN), AQUACENTER M. SIDERIS & SIA EE, BSK Marine P.C., COCO-MAT SA, Cyprus Tourism Organization, EMILIOS TRAILERS Antonios Antoniadis Kai Sia OE, Enterprise Greece S.A., Greek Marinas Association, Greek National Tourism Organization, Ionian Charter Elena Vrioni EA, Ionian Islands Regional Union of Municipalities of Ionian Islands / Greece, Ionian Yacht Charter Ltd., Istion Yachting Ltd., Karnic Powerboats Ltd., Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping S.A., KYMATA S.A., Marinco LLC, Meganisi Sailing Martin Schwark, MUNICIPAL PORT FUND OF MILOS,NAUTILUS S.A., NAVIAPPS HOLDING LIMITED, Nero-Sport Dive Center, Openichnos Hellas Private Company, Region of Crete, RENTABOAT & RENTARIB by Glaridis X. Glaridis, Sail Aegean MCPY, Sail Ionian O.E., Sail the Blue Yachting Argyris Tangalidi, SAILING BLUE MCPY., Skorpios Charter Ltd., SKSAILING SPYROS KONIDARIS, Star Boats Ltd. Nireus Boats, Swiss Ocean Yacht Management Ltd., THRACE YACHTING IKE, Tzennet Yachting Danae Tzennetoglou, VOLOS MARINE boats PETROS & GIANNIS THEODORIDIS G.P.

 

Η boot θα ξεκινήσει την επόμενη δεκαετία της από τις 18 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 και θα προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2019 ένα πάρτι για τον περίφημο γερανό "Big Willi": το ισχυρότερο μέλος της ομάδας του boot team της Messe Duesseldorf θα γιορτάσει τα 40α γενέθλιά του.

 

 

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.