Νέα της GR.I.D. :

25 χρόνια ProWein - Ένας πολύ καλός λόγος για να γιορτάσουμε!

Η ProWein 2019 - η διεθνής εμπορική έκθεση για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά - γιορτάζει με υπερηφάνεια την 25η επέτειό της.

 

Η ProWein έχει μεγαλώσει σημαντικά κατά τη διάρκεια της 25χρονης ιστορίας της. Η πρώτη της έκδοση πραγματοποιήθηκε το 1994 με την επωνυμία ProVins, αναλαμβάνοντας μια μικρή παρουσίαση του γαλλικού κρασιού από το προηγούμενο έτος. Ενώ διατηρήθηκε το όνομα του φραγκοφίλου, το φάσμα των εκθετών επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και άλλες χώρες. 321 έμποροι κρασιού, αφρώδους οίνου και οινοπνευματωδών ποτών παρουσίασαν τα προϊόντα τους από τις 23 έως τις 24 Φεβρουαρίου 1994 στο Duesseldorf. Το σύνολο των εκθετών, που προέρχονταν από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κολούμπια, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ουγγαρία, χωρούσαν σε ένα μόνο εκθεσιακό περίπτερο. Στην πρώτη έκθεση καταγράφηκαν 1.517 επισκέπτες, 250 από τους οποίους ταξίδεψαν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γαλλία. Από την αρχή, η ProWein ήταν ανοικτή αποκλειστικά για τους εμπορικούς επισκέπτες από τους κλάδους της λιανικής και των εστιατορίων. Αυτό το αυστηρό πρότυπο έχει συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στην 25η επέτειο της ProWein 2019 περίπου 6.800 εκθέτες από όλο τον κόσμο θα λάβουν μέρος. Όλες οι μεγάλες αμπελουργικές περιφέρειες εκπροσωπούνται, ομαδοποιημένες για ευκολία, μέσα στα περίπτερα ανά χώρα. Η έκθεση αντιπροσωπεύει έναν αληθινό Who's Who της βιομηχανίας, με χώρο για όλους: Από τους μεγάλους παραγωγούς χύμα οίνου μέχρι τα εκλεκτά boutique κτήματα και τα μυστικά των sommeliers. Σχεδόν 400 παραγωγοί οινοπνευματωδών ποτών θα είναι παρόντες για να παρουσιάσουν τις δικές τους συναρπαστικές σπεσιαλιτέ. Θα υπάρξει επίσης ένα επικεντρωμένο πρόγραμμα συμπληρωματικών εκδηλώσεων, που θα διεξαχθεί απευθείας στα περίπτερα των εκθετών ή στο Forum της ProWein. Για παράδειγμα, μπορείτε να απολαύστε μια πνοή πολυτέλειας στο Champagne Lounge, που φιλοξενεί 40 από τις ποιό σπάνιες ετικέτες της περιοχής, προτού ξεκινήσετε την περιήγηση σας στις 150 ετικέτες σαμπάνιας που παρουσιάζονται συνολικά στη ProWein. Για άλλη μια φορά δημιουργήθηκε μια μεγάλη ζώνη δοκιμών για να παρουσιάσει τους βραβευμένους οίνους από την εαρινή έκδοση του MUNDUS VINI. Η βιολογική ζώνη θα δώσει έμφαση στις κορυφαίες διεθνείς οργανώσεις κρασιού και σε πολλούς παραγωγούς. Και τα δέκα περίπτερα της εμπορικής έκθεσης είναι πλήρως κρατημένα. Αυτό το ασύγκριτο πεδίο και η ποιότητα είναι ακριβώς οι λόγοι που η ProWein παραμένει ο πιο σημαντικός τόπος συνάντησης για τη διεθνή βιομηχανία οίνου και οινοπνευματωδών ποτών.

 

Η θεματική ενότητα των ποτών craft θα έχει για ακόμα μια φορά έντονη παρουσία στη ProWein 2019. Μετά από μια επιτυχημένη πρεμιέρα το περασμένο έτος, το ειδικό εκθετήριο "same but different" έχει ανανεωθεί, προσφέροντας έναν ειδικό χώρο για καινοτομίες σχετικές με τη μπίρα craft, τα οινοπνευματώδη ποτά craft και τους μηλίτες. Περισσότεροι από 100 εκθέτες από περίπου 20 χώρες αναμένονται. Το φετινό fizzz lounge θα επικεντρωθεί στο "Zero Waste: High-Percentage Recycling at the Bar". Το έναυσμα για αυτό το concept αυτής είναι η οικονομική χρήση των πρώτων υλών και η βελτιστοποιημένη ροή ανακύκλωσης.

 

Η ProWein είναι εξίσου σημαντική τόσο για την επιμόρφωση όσον αφορά το κρασί όσο για την παρουσίαση του τελευταίου τρύγου. Αποτελεί την ιδανική εκθεσιακή πλατφόρμα και το σημείο αναφοράς σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις από το διεθνή κλάδο του κρασιού και του οινοπνεύματος. Προμηθευτείτε τώρα τα εισιτήρια για την επίσκεψή σας βολικά μέσω του site www.prowein.com

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.