Νέα της GR.I.D. :

ProWein 2017 τελικός απολογισμός: Εξαιρετική δραστηριότητα στον τομέα των παραγγελιών

 • Νέο ρεκόρ στους αριθμούς επισκεπτών και εκθετών

• Υψηλή δραστηριότητα παραγγελιών από τούς αρμόδιους φορείς για τη λήψη αποφάσεων

 

Για ακόμα μια φορά η ProWeinαπέδειξε εντυπωσιακά ότι αποτελεί την πιο σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα του κόσμου για τον διεθνή οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά. Πάνω από 6.500 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες - περισσότεροι από ποτέ – παρουσίασαν τα προϊόντα τούς στην ProWeinστο Ντίσελντορφ από 19 έως 21 Μαρτίου. Οι μισοί από τους εκθέτες προέρχονταν από την Ιταλία (1.600) και τη Γαλλία (1.500), ακολουθούμενοι από τη Γερμανία (1000), το Νέο Κόσμο (600), την Αυστρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι εκθέτες που συμμετείχαν από Ελλάδαανέρχονται στους 110. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα νέα κρασιά από όλες τις σχετικές αμπελουργικές περιφέρειες του κόσμου τα οποία συμπληρώσαν 300 εξειδικευμένα οινοπνευματώδη ποτά. Πιθανότατα ο πιο διάσημος εκθέτης ήταν ο τραγουδιστής Sting με το οινοποιείο του Il Palagio, το οποίο βρίσκεται  στην Τοσκάνη. Ο σούπερ σταρ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό να έρθει στη ProWeinαυτοπροσώπως και να παρουσιάσει τα κρασιά του μαζί με τη σύζυγό του Trudie Styler.

 Φέτος ο αριθμός των επισκεπτών επίσης έθεσε νέα πρότυπα. Συνολικά 58.500 εμπορικοί επισκέπτες από 130 χώρες, ήρθαν στην ProWein(2016: 55.700 από 126 χώρες). Ένας στους δύο επισκέπτες ήρθαν στο Duesseldorf από το εξωτερικό. Ιδιαίτερα ικανοποιητικός εδώ ήταν ο μεγάλος αριθμός των διευθυντών: τουλάχιστον τα δύο τρίτα του συνόλου των επισκεπτών ήταν από τη βαθμίδα λήψης αποφάσεων και ήρθαν στο Duesseldorf με σαφή πρόθεση να επενδύσουν: Περίπου 60% του συνόλου των εμπορικών επισκεπτών πραγματοποίησε επιχειρηματικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια της έκθεσης ή προγραμμάτισε να κάνει παραγγελίες αμέσως μετά το πέρας της έκθεσης. Επιπλέον ένας στους δύο επισκέπτες βρήκαν νέους προμηθευτές. «Η ProWeinείναι μια εξαιρετικά εντατική εμπορική έκθεση. Για τρεις μέρες πολύ επικεντρωμένες και αποτελεσματικές συμφωνίες πραγματοποιήθηκαν εδώ. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν βασικοί «παίκτες» της αγοράς - σημαντικοί εισαγωγείς και αντιπρόσωποι από τις μεγάλες διεθνείς εμπορικές αλυσίδες. Και φέτος ξανά ο κλάδος έδειξε πόσο ισχυρός και ικανός είναι. Τοποθετήθηκε ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός παραγγελιών και πολλές νέες επιχειρηματικές ιδέες συζητήθηκαν,» δήλωσε ο Hans Werner Reinhard, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Düsseldorf, συνοψίζοντας την επιτυχία της εμπορικής έκθεσης.

 

Οι ολοκληρωμένες γκάμες των ποικιλιών των εκθετών φέτος πλαισιώθηκαν από ειδικά  εστιακά σημεία.  Αυτά περιελάμβαναν το Champagne Lounge, το Organic World που εστίασε στα βιολογικά κρασιά, την  περιοχή Γευσιγνωσίας από το Mundus Vini και το fizzz Lounge. Ιδιαίτερα ασυνήθιστες και δημιουργικές ιδέες ήρθαν στο προσκήνιο στο σόου "SAME but different".

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το πρόγραμμα υποστήριξης  το οποίο αποτελέστηκε από περίπου 500 γευσιγνωσίες και  γεγονότα που έλαβαν χώρα είτε στα περίπτερα των εκθετών ή στο φόρουμ της ProWein. Τα προγράμματα αυτά είχαν ως άξονα τόσο τους εμπόρους λιανικής πώλησης όσο και τα εστιατόρια με σκοπό να τους παρέχουν βασικά ερεθίσματα και πληροφορίες. Μεταξύ άλλων η Βρετανή κριτικός κρασιού Jancis Robinson παρουσίασε τα δικά της αγαπημένα από την ProWein. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος είχε το νέο ProWein Business Report, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το φημισμένο Πανεπιστήμιο Geisenheim. Σχεδόν 1.500 εμπειρογνώμονες από τον τομέα του οίνου από 46 χώρες συμμετείχαν σε δημοσκόπηση για τις διεθνείς αγορές κρασιών, τις τάσεις μάρκετινγκ και την ανάπτυξη των διαύλων πωλήσεων κρασιού. Σκοπός της δημοσκόπηση είναι να σφυγμομετρήσει την τρέχουσα κατάσταση στον  τομέα και να χρησιμεύσει ως ετήσιο βαρόμετρο των τάσεων του μέλλοντος .

 

Μετά το τέλος της ProWeinστο Duesseldorf, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην ProWine Asia, στο ντεμπούτο της στο Hong Kong από 8 έως 11 Μαΐου. «Το εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα της ProWein2017 στο Duesseldorf μας δίνει μια άλλη σημαντική ώθηση για τις παράλληλες εκδηλώσεις μας στην Κίνα και την Ασία. Αυτό υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τι πρεσβεύουμε: επαγγελματισμό και αφοσίωση στις επιχειρήσεις,» δήλωσε ο Marius Berlemann,  GlobalHeadofWine & Spirits και Διευθυντής της ProWein.

Η επόμενη ProWeinθα διεξαχθεί στο Duesseldorf  από 18 έως 20 Μαρτίου 2018.

Η επόμενη ProWine Asia θα λάβει χώρα στο  Hong Kong από 8 έως 11 Μαΐου, 2017.

Η επόμενη ProWine China  στη  Shanghai θα διαρκέσει από 14 έως 16 Νοεμβρίου, 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το sitehttp://www.prowein.com/

 

Highlights

Messe News

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.