Νέα της GR.I.D. :

EuroShop 2017: Προθυμία των εμπόρων για επενδύσεις!

Η μεγαλύτερη EuroShop στην πενηντάχρονη ιστορία της, με πάνω από 113,000 επισκέπτες και 2,368 εκθέτες

Η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη της θέση παγκοσμίως

 

Σε διάστημα πέντε ημερών παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη παγκόσμια εμπορική έκθεση για τις επενδυτικές ανάγκες του λιανικού εμπορίου. Η EuroShop 2017 είχε τα καλύτερα αποτελέσματα μέσα στα 50 χρόνια ιστορίας της: Οι 2,368 εκθέτες από 61 κράτη αναφέρουν ομόφωνα εξαιρετικές επαφές και εμπορικές συμφωνίες. Επιπλέον αναμένεται έντονη εμπορική δραστηριότητα μετά το πέρας της έκθεσης. Πάνω από 113,000 επισκέπτες (περίπου 4% περισσότεροι από την προηγούμενη EuroShop) επισκέφτηκαν το Duesseldorf για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το εύρος των προϊόντων, τις τάσεις και τις ιδέες για το λιανεμπόριο που παρουσιάστηκαν στα 18 περίπτερα που εκτίνονταν σε 127,000τ.μ. εκθεσιακού χώρου.

 Ο HansWernerReinhard, διευθύνων σύμβουλος στη MesseDuesseldorf, δήλωσε ενθουσιασμένος: «Η EuroShop 2017 ξεπέρασε και τα υψηλότερα σκορ που είχαν σημειωθεί στη EuroShop 2014. Στην επετειακή της εκδήλωση ήταν εύκολο να δει κανείς πόσο νέος και δημιουργικός είναι ο τομέας και η εμπορική έκθεση».

Οι εκθέτες όλων των περιπτέρων προετοιμάζονταν επί μήνες για την συμμετοχή τους στη EuroShop 2017, έτσι ώστε να μπορέσουν να συναγωνιστούν με τον ανταγωνισμό παρουσιάζοντας καινοτομίες και πραγματικά η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική! Οι εμπορική επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με τη ποικιλία των προϊόντων και το υψηλό επίπεδο των καινοτομιών στα περίπτερα, όπως επίσης και με την άριστη ποιότητα και την δημιουργικότητα των παρουσιάσεων στα περίπτερα. Ηχηρό παρόν από την Ελλάδα και τη Κύπρο έδωσαν αλφαβητικά οι εταιρείες Angelina Mannequins-Shopfitting, ARTSTEELANDRONIADISS.A., Bratti ltd, BrightSpecialLightingS.A.,DIMOPOULOS SHOPS AEBE, KRONOPLUS Ltd, Monitor ElectronicsLtd., PafosS.A., PEBRO - PETROYANNIS BROS,  PRISMAART & COLP, SKRIMIZEAS EVANGELOS SA, SMEKA S.A και VETA SA.

Συνολικά 138 χώρες εκπροσωπήθηκαν από πλευράς επισκεπτών. Σχολιάζοντας την επισκεψιμότητα ο Reinhard είπε: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευχαριστημένοι από το κοινό των επισκεπτών. Καταγράψαμε σημαντική αύξηση στους επισκέπτες από τη Γερμανία καθώς και στους επισκέπτες από το εξωτερικό. Στον κόσμο είναι γνωστό ότι η EuroShop είναι η νούμερο ένα εμπορική έκθεση του τομέα και αντικατοπτρίζει το μέλλον του λιανικού εμπορίου».

 

Με κύκλο διεξαγωγής κάθε τρία χρόνια, η EuroShop 2017 εντυπωσίασε με την ανανεωμένη μορφή της. Το νέο της προφίλ με τις επτά διαστάσεις (POPMarketing, Expo & EventMarketing, RetailTechnology, Lighting, VisualMerchandising, ShopFitting & StoreDesignandFoodTech & EnergyManagement) πήγε καλά τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εκθέτες, διότι με αυτό τον τρόπο οι εκθέτες τοποθετήθηκαν στο κατάλληλο τμήμα και οι επισκέπτες μπορούσαν εύκολα να τους εντοπίσουν.

Τα επικρατέστερα θέματα στη EuroShop 2017 ήταν η συνεχιζόμενη ψηφιοποίηση στον τομέα της λιανικής, οι εξατομικευμένες επιχειρησιακές λύσεις και η συναισθηματικοποίηση της εμπειρίας της αγοράς στο κατάστημα.

Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου πυροδοτούν τις επενδύσεις στα φυσικά καταστήματα, αυτό συμβαίνει διότι λόγω του ανταγωνισμού με τους διαδικτυακούς προμηθευτές το λιανικό εμπόριο θα πρέπει να κάνει τα φυσικά καταστήματα ποιο ελκυστικά. Παράλληλα η συνύπαρξη των φυσικών και διαδικτυακών μαγαζιών δημιουργεί νέες εμπορικές και διακοσμητικές ιδέες. Hσύγχρονη τεχνολογία πληροφοριών γίνεται περισσότερο σημαντική από ποτέ. Στη EuroShop 2017 δόθηκε επίσης έμφαση στο συναισθηματικό κομμάτι. Το οπτικό εμπόρευμα είτε είναι η αρχιτεκτονική, το σχέδιο, ο φωτισμός ή ο σχεδιασμός του καταστήματος πρέπει να είναι ελκυστικό για τον αγοραστή. Συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη ότι το οπτικό εμπόρευμα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον σχεδιασμό των εμπορικών χώρων. Επίσης λιανεμπόριο σημαίνει σημαντική επένδυση σε τεχνολογίες LEDκαι τεχνολογίες ψύξης. Εδώ η εξοικονόμηση ενέργειας και η βιωσιμότητα αποτελούν προτεραιότητες για τους εμπόρους, για αυτό το λόγο το φόρουμ της EuroShopSpecialEcoparkείχε τόσο μεγάλη απήχηση. Συνολικά όλα τα φόρουμ που αφορούσαν τις διαφορετικές διαστάσεις της EuroShop είχαν μεγάλη συμμετοχή.

 

Η επόμενη EuroShop 2020 θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 20 Φεβρουαρίου 2020 και η επόμενη EuroCISως ετήσιο γεγονός με έμφαση στα τεχνολογικά θέματα του λιανικού εμπορίου από 27 έως 1 Μαρτίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το sitewww.euroshop-tradefair.com

 

Highlights

Messe News

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.