Νέα της GR.I.D. :

Από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Messe Duesseldorf η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για το γυαλί, η glasstec 2018. Στη glasstec του 2018 θα δοθεί έμφαση στο διαδραστικό γυαλί όσον αφορά τον τομέα του επίπεδου γυαλιού ενώ στον τομέα των γυάλινων δοχείων θα δοθεί έμφαση στην απόδοση ενέργειας και στις τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών για την παραγωγή γυαλιού.

Οι επενδύσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως - στον τομέα των υποδομών, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ηλεκτροπαραγωγής, των έργων ανανεώσιμης ενέργειας και στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι βιομηχανίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καλωδίων, σωλήνων και επεξεργασίας σύρματος επωφελήθηκαν ουσιαστικά από την εξέλιξη αυτή στις εμπορικές εκθέσεις wire και Tube, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Duesseldorf από τις 16 έως τις 20 Απριλίου 2018. «Ως διοργανωτές εμπορικών εκθέσεων κατορθώσαμε για ακόμα μια φορά να προσφέρουμε στους κλάδους των καλωδίων και σωλήνων μια παγκόσμια πλατφόρμα στο Duesseldorf ως βάση για τις επιχειρήσεις», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Joachim Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Duesseldorf GmbH, μετά από πέντε επιτυχημένες ημέρες στην εμπορική έκθεση. Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά, όπως τα μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις και τα οχήματα, είναι πολύ υψηλές και η γερμανική οικονομία επωφελείται πολύ από το θετικό παγκόσμιο επιχειρηματικό κλίμα.

Από Από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου, οι διεθνείς βιομηχανίες οίνου και οινοπνευματωδών ποτών συναντήθηκαν στην no1 εμπορική έκθεση στο Duesseldorf, την ProWein. Περισσότεροι από 6.870 εκθέτες από 64 χώρες (2017: 6.615 εκθέτες από 62 χώρες) παρείχαν μια μοναδική γενική επισκόπηση των σημερινών οίνων και οινοπνευματωδών ποτών. (Δείτε τους εκθέτες από Ελλάδα και Κύπρο στο link: https://www.prowein.com/vis/v1/en/search?oid=32214&lang=2&_query=&f_type=profile&f_country=CY&f_country=GR)

Για άλλη μια φορά, φέτος η TOPHAIRDuesseldorf απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο ότι είναι «H» εμπορική έκθεση για τον τομέα των μαλλιών στην Ευρώπη. To «H» δίνει έμφαση στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε για την TOP HAIR Duesseldorf το οποίο απέφερε τα καλύτερα αποτελέσματα στις 10 και 11 Μαρτίου!

Συνολικά, περισσότεροι από 37.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 42 χώρες ήρθαν στο Duesseldorf για να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τους 450 εκθέτες που προήλθαν από 20 χώρες σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και τα προϊόντα στους τομείς των κομμωτηρίων, των διακοσμητικών και διαφημιστικών μέσων, των επίπλων και καλλυντικών προϊόντων, των αξεσουάρ μαλλιών, των επαγγελματικών ειδών, των υπηρεσιών, των εργαλείων, των προϊόντων ευεξίας και τις περούκες.

Η 14η έκδοση της TOP HAIR Duesseldorf αυξήθηκε φέτος κατά ένα περίπτερο και  έλαβε χώρα για πρώτη φορά στα περίπτερα 4, 5 και 6.

Από την Ελλάδα έλαβε μέρος η εταιρία TAST GROUP. 

Η boot προσελκύει περισσότερους νέους

 

Το Beach World σημειώνει και πάλι ρεκόρ επισκεπτών στη καινούργια του τοποθεσία

 

Η boot  DuesΗ boot προσελκύει περισσότερους νέους Το Beach World σημειώνει και πάλι ρεκόρ επισκεπτών στη καινούργια του τοποθεσίαseldorf  θέτει νέο ρεκόρ φέτος: 1.923 εκθέτες από 68 διαφορετικές χώρες παρουσίασαν θαλαμηγούς, σκάφη και αξεσουάρ για όλες τις δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ σε 220.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου. Ο Διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf Werner M. Dornscheidt αναφέρει: «Αυτά τα νούμερα είναι μοναδικά στον κλάδο. Καμία άλλη εμπορική έκθεση για τα θαλάσσια σπορ δεν αντανακλά ολόκληρη την παγκόσμια αγορά σε ολόκληρο το εύρος της όσο η boot».

Πλήθη ανθρώπων επισκέφτηκαν και τα 16 εκθεσιακά περίπτερα και η boot 2018 επιβεβαίωσε τη θέση της ως κορυφαία εμπορική έκθεση με 247.000 επισκέπτες από 94 διαφορετικές χώρες (2017: 242.000 επισκέπτες). Σημαντική αύξηση σημειώθηκε επίσης και στον αριθμό των διεθνών επισκεπτών. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονταν οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν η Ολλανδία, ακολουθούμενη από το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Οι περισσότεροι από τους εμπορικούς επισκέπτες από τις υπερθαλάσσιες χώρες προέρχονταν από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Αυστραλία. Ο Πέτρος Μιχελιδάκης, διευθυντής της boot, σχολιάζει: «Η στρατηγική μας για τη συνέχιση της διεθνοποίησης της boot ήταν αποτελεσματική. Αυτό φαίνεται τώρα στη δομή των επισκεπτών μας. Υπήρξε επίσης αλλαγή και στις γενιές. Οι επισκέπτες στην boot  είναι πολύ νεώτεροι.» Η boot συνδυάζει εξαιρετικά καλά τα χαρακτηριστικά μιας κλασσικής εμπορικής έκθεσης με τις ελκυστικές τελευταίες τάσεις και  τις διασκεδαστικές αθλητικές εκδηλώσεις. Το "νέο" Beach World με την πισίνα μήκους 65 μέτρων και το κύμα "THE WAVE" αποδείχτηκε ότι αποτελούν πραγματικό πόλο έλξης για τους νέους επισκέπτες.

Η MEDICAlliance παρέχει μια ενιαία αγορά σε μια μόνο τοποθεσία για την εμπορική δυναμική, επιτρέποντας στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε ελκυστικές αγορές και επιχειρήσεις σε διάφορες χώρες

«Οι εκθέσεις MEDICA και COMPAMED είχαν πάντα υψηλό διεθνή αντίκτυπο και αυτό παραμένει το ατού τους. Οι κορυφαίοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από όλο τον κόσμο συναντώνται εδώ και βλέπουν το τεράστιο εύρος αυτού που προσφέρουμε, το οποίο είναι η διεθνής πρωτοπορία την οποία κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί», δήλωσε ο Joachim Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Düsseldorf, συνοψίζοντας την τετραήμερη πορεία (από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017) της μεγαλύτερης ιατρικής εμπορικής έκθεσης στον κόσμο και της διεθνούς κορυφαίας ειδικής εμπορικής έκθεσης για την αγορά προμηθευτών της βιομηχανίας της ιατρικής τεχνολογίας. Από 123.500 επαγγελματίες επισκέπτες, πάνω από το 60% προέρχονταν από χώρες εκτός Γερμανίας – από 130 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ αυτών ήταν αποστολές με μέλη κορυφαία στον τομέα τους, από την Κίνα, την Ινδία, την Κολομβία και το Νεπάλ, καθώς και ομάδες επισκεπτών από τις σημαντικότερες αγορές ιατρικής τεχνολογίας στην Ευρώπη που παρακολουθούν τις εκθέσεις κάθε χρόνο.

Οι online δηλώσεις συμμετοχής για τους εκθέτες έχουν ξεκινήσει

Η φετινή EuroShop, The World´s No.1 Retail Trade Fair,  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με ένα νέο concept: 7 διαστάσεις εμπειρίας. Αυτή η αλλαγή τιμήθηκε εξίσουαπό τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Με 2.368 εκθέτες σε 127.000 τ.μ. καθαρού χώρου και πάνω από 113.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, η EuroShop πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στην 50ετή ιστορία της.

Για τους διοργανωτές της εμπορικής έκθεσης στο Ντίσελντορφ είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να  αναπαύονται στις δάφνες τους, ότι πρέπει πάντοτε να διατηρούν επαφή με τις τελευταίες τάσεις και ότι είναι σημαντικό να εντοπίζονται εγκαίρως οι εξελίξεις της αγοράς. Για αυτόν τον λόγο έχουν ξεκινήσει ήδη οι ετοιμασίες για την επόμενη EuroShop. Το 2020 στιςεπτάυπάρχουσεςδιαστάσεις Shop Fitting & Store Design, Visual Merchandising, Lighting, Retail Marketing, Retail Technology, Refrigeration & Energy Management, Expo & Event Marketing θαπροστεθείκαιμιαακόμα. Αυτή η 8η διάσταση στη EuroShop θα αποκαλείται: Food Service Equipment.

Οι άνθρωποι είναι σημαντικοί - τώρα περισσότερο από ποτέ. Αυτό υπογραμμίζεται από το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκθέτες κατά την διάρκεια της A + A 2017 επιτρέποντας και πάλι στην κορυφαία παγκοσμίως εμπορική έκθεση  για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, να χαίρει κορυφαίων σχολίων. Συνολικά 1.930 εκθέτες από 63 χώρες και πάνω από 67.000 επαγγελματίες επισκέπτες ήρθαν στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο του συγκεκριμένου κλάδου στο Duesseldorf. Αυτό σημαίνει ότι φέτος η A + A - μαζί με το Διεθνές Συνέδριο για την Επαγγελματική Ασφάλεια και την Επαγγελματική Ιατρική - υπογράμμισε με επιτυχία την τεράστια σημασία της υγείας και της ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Η επένδυση στην υγεία των εργαζομένων αποδίδει. Συμβάλλει στην εξασφάλιση της απόδοσης του εργατικού δυναμικού και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Γίνεται ολοένα και ποιό σημαντικό να προωθηθεί μια ολιστική προσέγγιση της πρόληψης, η οποία να λαμβάνει υπόψη όλες τις πτυχές της διαχείρισης της επαγγελματικής υγείας, της ασφάλειας και του σχεδιασμού του χώρου εργασίας. "Εδώ η A + A, ως η κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για την ασφάλεια και την υγιεινή, ενώνει τις δυνάμεις της με τους συνεργάτες της", συνοψίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Düsseldorf Joachim Schäfer. "Η ψηφιοποίηση δεν είναι πλέον μόνο κάτι που αφορά μόνο το μέλλον και τώρα έχει εισχωρήσει σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής και της εργασίας – όπως συμβαίνει και με το διαδίκτυο το οποίο τώρα συνδέει δισεκατομμύρια πράγματα σε όλο τον κόσμο. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η A + A δεν είναι μόνο ένα στάδιο για τις νέες τεχνολογίες, αλλά τώρα θεωρείται παγκοσμίως ως προπύργιο μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος του κόσμου της δουλειάς μας ».

Σελίδα 1 από 2

Highlights

Messe News

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.